TAN – a szemléletformáló2015.11.18. Tímár Péter filmrendező előadása 02

 

Tanulj Tímár Pétertől! Forgass Böjte Csabával!


„Meg lehet egyáltalán tanulni filmet rendezni? Talán csak pont ugyanúgy, mint ahogy a zenét kedvelő megtanul zenét szerez-ni. Alapvető szempontokat, szabályokat, mintát meg lehet tanítani, de hogy van e benne muzsika, azaz van e benne film, azt nem tudni…” – Tímár Péter

Hogyan NE csináljunk rossz filmet?

A film a leghatékonyabb, de egyben a legérzékenyebb műfaj. Itt megtanulhatod, hogy a két dimenzión túl, minden érzékszerv becsatolásával hogyan kell elmesélni - akár álló képekben is – egy rövid történetet. Hogyan tudsz hatásokat kelteni? Hogyan tudsz megpendíteni egy érzelmi húrt, úgy, hogy az alkotásodra évekig emlékezzenek? Hogyan tudsz ezzel többet adni a nézőidnek?


Az előadássorozat során nemcsak filmelméletet tanulhatsz, hanem egy konkrét tematika alapján végigviszünk egy filmforgatást, mely-nek keretében a betekintést nyerhetsz a filmkészítés gyakorlatába is. Ezen kívül az elsők között sajátíthatod el a filmek akadálymentesítésének metodikáját. A kurzus zárásaként pedig első filmedet egy különleges szereplővel Böjte Csabával, és az oltalma alá vett árva gyermekekkel készítheted el.


Folyamatosan indítjuk a hat hétvégés, kezdő, intenzív filmkészítő kurzusainkat, valamint az egy hétvégés haladó, gyakorlatorientált képzéseinket.

 

 

Letölthető filmkészítés kurzus tematika (pdf)

 

Fotó: Eifert János