Kezdő, amatőr, hobbi szinten érdeklődő filmrajongó vagy? Az előadások során nem csak betekintést nyerhetsz a filmkészítés gyakorlatába, hanem „hétvégi” filmes szakértővé válhatsz. Az itt szerzett ismeretek, a kinti gyakorlati szituációk és a csapatmunka során ugyanis olyan rejtett képességeid jönnek majd elő, amelyeket nem is hittél, hogy birtokolsz.

Új: letölthető filmkészítés kurzus tematika (pdf)

 MG 7431 Magyarországon egyedülálló, élményalapú előadássorozatok, és forgatások keretén belül a látás-, és hallássérült emberek számára készíthetsz TE is rövidfilmeket!

A legsikeresebben úgy sajátíthatod el a tudást, hogy a leghitelesebb profikat hozzuk el neked. Magyarországon a Vakvagányok című filmjével, Tímár Péter kezdte el a filmek akadálymentesítését. Az általa elérhetővé tett tudást Nektek a legtisztábban és a leghitelesebben képviseljük.

A kurzusok a tematikája az ő készülő könyvéből épül fel, amely ebben az évben kerül majd a boltok polcaira! A Hogyan csináljunk rossz filmet? című könyvben Péter mindenki számára érthetően, ugyanakkor kellő szakmaisággal hozza közel a forgatások hangulatát, befolyásoktól mentes, gyermeki őszinteséggel, tisztasággal ír a filmkészítés alapjairól.

 MG 7506 Te lehetsz az első, aki ebből tanulja meg a filmkészítés alapjait, sőt annál többet... A híres rendező, vágó 40 éves szakmai tapasztalatát, rutinját, a filmkészítés lélektanát. Az előadásokon az alap szakmai ismeretek elsajátítása mellett élményalapú gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek az előadásokra regisztráló kezdő és profi film-imádók, időbeli rugalmasság, e-tananyag, valamint külső helyszíni gyakorlatok segítségével.

A szociális megközelítésű, tudatos dokumentumfilmekre nagy igény keletkezett az utóbbi időben. A szakmailag elismert film és holisztikus szemléletű előadók előadásai mellett, csodában lesz részed, ha betekintesz velünk a forgatások világába, amely garantáltan magával fog ragadni. Maradandó élményeidet öröm lesz megosztani másokkal.

A film csapatjáték, itt közösen csinálunk valamit, ami érdekes, értelmes, gondolatébresztő, és a közönséget, a közösséget is garantáltan aktivitásra serkenti. Ahány ember, annyi szín, és MI, együtt mindet beletesszük a közös filmekbe, a közös alkotásokba.

Az első félévben a Vakok Állami Intézetében fogunk forgatni egy rövid, akadálymentesített dokumentumfilmet, amellyel nem csak a filmkészítés mikéntjét érezheted át, hanem hozzáadott értékként a látássérült emberek érdekeit is képviseljük. Minden egyes újabb félévben más-más hátrányos helyzetű embercsoportot segítünk hozzá, hogy megmutathassák valódi arcukat.

Észre fogod venni, hogy amikor segítesz másokon, nem csak a másik arcát fogod meglátni, hanem a sajátod is egyre tisztább lesz, Te is változol, fejlődsz…  Kurzusainkkal, filmjeinkkel, egyéb programjainkkal ehhez segítünk Téged is hozzá.

 

(Fotók: Dr. Czimer Csilla)

Letölthető filmkészítés kurzus tematika (pdf)